7.10.17 YIlves – Ilves FS, Ylöjärven Urheilutalo 3-3 (1-1) (Artikkelikuva: Esa.norvia@gmail.com)
Liigan runkosarja.

Runkosarja jatkui Ilvesten kohtaamisella. Harvinaislaatuisesti joukkueet pelasivat nyt lokakuun alkuun jo kolmatta kertaa vastakkain. Kaksi edellistä harjoituspeliä oli mennyt Tamperelaisille suhteellisen selvästi. YIlves oli näistä otteluista selkeästi ottanut opikseen ja pelasi ehkä yhden parhaista otteluistaan vuosiin Tamperelaisia vastaan. Ottelussa Ilves joutui hakemaan tasoituksen lentävällä maalivahdilla ja tasoitusmaali nähtiin vain 4 sekuntia ennen loppua Emilia Jokisalon ohjatessa Jenni Häklin laukauksen sisään. Harvoin on tasapeli liigassa tuntunut näin hyvältä.

Ensimmäisen puoliajan alussa mentiin molemmissa päissä. YIlves iski terävästi vastahyökkäyksillä Ilveksen reagoidessa turhan hitaasti. Ilves FS:n avausmaali oli Jonna Kykkäsen taidonnäyte. Hienon harhautuksen jälkeen ajo keskeltä läpi YIlveksen puolustuksen ja tarkka laukaus ohi tämän jälkeen vahvasti torjuneen Iida Koskisen. Maalin jälkeen Ilveksellä ei ollutkaan ehkä yllättäen vahvaa otetta pelistä vaan YIlves pysyi kenttätapahtumissa hyvin mukana. Anni Hämäläinen (ent.Paukkunen) oli erityisesti pelipäällä ja pääsi kääntymään monta kertaa vaarallisesti. Ilves sai tänään kentälle takaisin yhden pelin loukkaantumisen takia missanneen Jokisalon ja Pre-Seasonilla loukkaantuneen Maria Mäntylän. Mäntylän minuutit tulevat jatkossa tästä nousemaan hänen päästessän taas pelivauhtiin.
YIlveksen tasoitus tuli epäsuorasta vapaapotkusta jonka Sini Sutinen laukoi tarkasti ohi Lilli Sandströmin. Jakson loppu palloiltiin tasapäisesti ilman suuria tapahtumia.

Toiselle puoliajalle Tamperelaiset lisäsivät vauhtia. Hyviä yrityksiä nähtiin Tiina Pöyryltä, Matilda Herraselta ja Elina Korsumäeltä, mutta Koskinen venyi torjuntoihin kerta toisensa jälkeen. 28.52 ajassa Tamperelaisten ”prässi” ja puolustaminen menivät pahasti sekaisin. Pallo kimposi lopulta epäonnekkaasti Hämäläiselle joka sijoitti tarkasti 2-1 kotijoukkueelle. Pari minuuttia maalin jälkeen Ilves FS joutui vielä vaikeampaan tilanteeseen Kykkäsen saatua suoran punaisen kortin kovasta taklauksesta lähellä ottelusalin seinää. Seuranneen alivoiman Ilves aloitti hyvin, mutta Rosa Siren onnistui minuutin päästä saamaan jalan vapaaksi ja siirsi Ylöjärveläiset kahden maalin johtoon. Tamperelaiset lähtivät ajoissa hakemaan kavennusta nostamalla lentävän maalivahdin mukaan. Ylöjärven pienehköstä salista huolimatta Ilves FS pelasi erinomaista ylivoimapeliä muutamaa alkuhetken kömmähdystä lukuunottamatta. Pöyry otti tällä kertaa lentävän maalivahdin roolin Kykkäsen ollessa poissa pelistä. Ajassa 35.56 Häkli pamautti melkoisen pommin oikealta laidalta aivan yläkulmaan, ja nosti Tamperelaiset maalin päähän. Sen jälkeen Korsumäelle tarjottiin tasoituspaikkaa, mutta valitettavasti tämä paikka valui vielä hukkaan. Ilves malttoi onneksi pelata loppuun asti ja palkinto tuli siis 4 sekuntia ennen loppua. Jokisalon ohjaus esti ”jättiyllätyksen”, mutta toki upea piste Ylöjärveläisten kannalta vaikka kolme oli heille lähellä.

Tamperelaiset palaavat kotisaliin ensi lauantaina 14.10, ja vastaan tulee kauden erittäin väkevästi aloittanut FC Sport Vaasasta. Ottelu alkaa klo 13.00 Tesoman Palloiluhallilla.