21.26, 0-2 Matilda Herranen (Sanna Rautio)

22.42, 0-3 Sanni Ryhänen (Jasmin Ylikraka)

29.45, 0-4 Julia Jokiranta (Sanni Ryhänen)

35.18, 1-4 Heidi Linjamaa (Elisa Ilottu)

36.24, 1-5 Iina Heikkilä

38.06, 1-6 Matilda Herranen (Tiia Ropanen)

Itsenäisyyspäivän illassa Ylöjärvellä pelattiin naisten Futsal-Liigan Pirkanmaan herruudesta kun Ilves FS matkasi naapurikaupunkiin kohtaamaan Ylöjärven Ilveksen. Kauden aikaisempi Ilves-derby päättyi Kaupissa ylöjärveläisten selkeään voittoon numeroin 1-5 ja sarjataulukon kannalta tuikitärkeä paikalliskamppailu keräsikin mukavasti yleisöä paikalle seuraamaan miten pisteet ottelussa jaettaisiin.

Ennakkoasetelmina kotijoukkue purjehti komeassa kahdeksan ottelun voittoputkessa ja vierailevan Ilves FS:n peliesitykset olivat ottaneet viime aikoina suuntaa parempaan hankalan marraskuun jälkeen, joten paikallistaiston henkeen sopivaa sähköä oli havaittavissa ottelun alla.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä, molempien joukkueiden päästessä testaamaan maalivahtien virettä. Tutussa keltavihreässä asussa pelannut Ilves FS kuitenkin otti ohjat käsiinsä kahdeksannella minuutilla kun Sanna Rautio pääsi riistämään pallon vastustajan maalin edustalla ja niittasi sen takakulmaan ohi Ylöjärven maalivahti Helena Unkurin. Ensimmäinen puoliaika jatkui kovatempoisena, molempien joukkueiden järjestellessä vaaraa vastustajan maalille, mutta lisäosumia ei kuitenkaan nähty.

Ilves FS lisäsi tauon aikana prässipelaamiseensa naksun tehoa lisää ja tulosta alkoi syntyä jo toisen puoliajan toisella minuutilla kun Matilda Herranen pääsi tälläämään Raution syötöstä tilanteeksi 0-2. Reilun minuutin kuluttua tästä vieraat rankaisivat komean kulmakuvion päätteeksi kun Sanni Ryhänen pääsi viimeistelemään maalinedustalta Jasmin Ylikrakan kulmapotkun verkon porukoille ja tulostaululle korjattiin lukemat 0-3. Tämä ei kuitenkaan tehokkaalla pelipäällä olleelle vierasjoukkueelle riittänyt vaan ajassa 29.45 nähtiin vieraiden 0-4 osuma kun Julia Jokiranta otti maalinedustalla Ryhäsen syötön haltuunsa ja siirsi pallon vastustamattomasti maaliin. Ylöjärveläiset avasivat maalitilinsä ylivoimapelinsä aikana viitisen minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan loppua kun Heidi Linjamaa pääsi viimeistelemään Elisa Ilotun syötöstä 1-4 kavennusosuman. Vieraiden kuitti tulikin jo seuraavalla minuutilla kun Iina Heikkilä pääsi lataamaan puolesta kentästä pallon varmasti tyhjään maaliin ja ratkaisevan tuntuinen 1-5 osuma näki päivänvalon. Herranen kaunisteli vielä numeroiksi 1-6 pari minuuttia ennen ottelun loppua Ilves FS:n maajoukkuevahti Tiia Ropasen syötöstä ja näin arvokkaat kolme pistettä matkasivat Tampereelle.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ilves FS:lta upean ottelun pelannut Sanna Rautio ja Ylöjärven Ilvekseltä Jenni Häkli.

Seuraava Ilves FS:n ottelu taistellaan Vaasassa tulevana sunnuntaina 10.12. kun keltavihreä tamperelaisjoukkue matkustaa Vaasaan mittaamaan FC Sport Vaasan nykyvirettä. Ottelu alkaa klo 17.00 ja voit seurata sitä Ruutu+ -palvelun kautta!