Ilves aloitti Tampereen derbyn aktiivisesti. Liisa Kuulojalla oli takatolpalla avopaikka jo puolen minuutin pelin jälkeen, mutta Kuulojan ohjaus jäi harmittavasti pyörimään jalkoihin. Mira Teittinen jatkoi Ilveksen hyvää otetta ja käännähti vetojalan pivot-paikalta vapaaksi. Kova laukaus viuhui hieman ohi ACE:n maalin.

Aktiivinen prässipeli teki ACE:n hyökkäyksiinlähdöistä vaikeita ja peli pysyikin pitkiä toveja tiiviisti omaa maaliaan puolustaneen vierasjoukkueen päädyssä. Yksittäiset nopeat hyökkäykset olivat ACE:n mahdollisuus ja kertaalleen ACE:n Sanna Koskinen pääsi seinäsyöttöpelin jälkeen vaarallisesti laukomaan. Matala kuti kimposi etutolpasta ohi.

Enemmän maalipaikkoja syntyi ACE:n päätyyn. Ottelun 13. peliminuutilla Ilves sai neljä perättäistä kulmapotkua ja avausmaali oli lähellä. Anni Karelehdon ylänurkkaan suuntautunut laukaus kimposi puolustajan kautta uudeksi kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Emilia Jokisalon lähes puolesta kentästä lähtenyt ohjuripallo maalille oli yllättää maalivahti Tinja Haikan. Pallo kuitenkin tolpan kautta ohi maalin.

Kaksi huippupaikkaa syntyi myös ensimmäisen puoliajan viimeisellä peliminuutilla. Jonna Kykkänen harhautti puolustajansa maihin ja syötti ylivoimahyökkäyksessä Elina Korsumäen nokikkain Haikan kanssa. Erinomaisen puoliajan pelannut Haikka ehti peittämään vedon rajasta yli. Syntyneestä sivurajasta avautui vielä Teittiselle ohjauspaikka parista metristä, mutta pallo yli maalin.

Toisen puoliajan ensimmäisen paikan sai jälleen Kuuloja. Hyvällä liikkeellä vetopaikan hakeneen Kuulojan kahdeksan metrin laukaus pamahti kuitenkin päätyseinään. Sen jälkeen loi Teittinen itselleen loistopaikan. Upea pyörähdys ohi pohjapelaajasta, mutta veto kilpistyi Haikan jalkoihin.

ACE:n matalalle laskeva puolustus kesti vielä tovin ilman takaiskuja. Lopulta ajassa 27:11 nähtiin vapauttava avausmaali. Poikittaissyöttö avasi Kykkäselle tilaa ajaa kohti Haikkaa. Pallo juuri ennen maalivahtia takatolpalle, josta Teittinen ei erehtynyt. Ilves 1-0 johtoon.

Maali vapautti peliä ja paikkoja lisäosumiin syntyi. Jenni Häklin voimakas veto kimposi tolpasta takaisin kentälle ja Teittinen ja Jokisalo pääsivät yrittämään myös kahdella nollaa vastaan, mutta ratkaiseva syöttö karkasi liian eteen.

Seuraavasta osui. Kuuloja pelasi pallon Kykkäselle, jonka maskin takaa lähtenyt laukaus painui etunurkkaan.

Huikeassa vireessä ollut Kykkänen loi myös seuraavan täysosuman. Laitahaasto puhkoi ACE:n puolustuksen ja Korsumäki laukoi puolivolleystä Ilveksen kolmannen maalin. ACE otti heti osuman jälkeen aikalisän ja jatkoi lentävällä maalivahdilla pelaamisen.

Teittinen rankaisi vastustajaa pallonriiston jälkeen tyhjiin ja myös Satu Pesonen pääsi Kuulojan esityön jälkeen maalin makuun. ACE:n puolustustaistelu kesti pitkälle toiselle puoliajalle, mutta kun maalihanat saatiin auki, iski Ilves itselleen Tampereen valtikan derbyssä.

Ilves FS – ACE 5-0 (0-0)
27:11 1-0 Mira Teittinen (Jonna Kykkänen)
31:06 2-0 Kykkänen (Liisa Kuuloja)
36:55 3-0 Elina Korsumäki (Kykkänen)
39:01 4-0 Teittinen (Kuuloja)
39:32 5-0 Satu Pesonen (Kuuloja)

Voitto piti Ilveksen johdon Naisten Futsal-Liigassa kuudessa pisteessä. Jäljellä on kaksi ottelua, joista Ilves FS tarvitsee yhden pisteen mestaruuden varmistamiseen. Lauantaina Ilves kohtaa Ylöjärvellä YIlveksen ja viimeisellä kierroksella Ilves kohtaa kotiottelussa sarjakakkosen GFT/Prinsessat ottelussa, jonka päätteeksi jaetaan SM-kulta ja -hopeamitalit. Ilves FS – GFT/Prinsessat lauantaina 27.2. klo 15:00 Pirkkahallissa.

Ennakko: Pisteen päässä mestaruudesta!
Ennakko: Tampereen derby maanantaina